egy tréfás napom
Nagyon nagy öröm volt akkor szerdai foglalkozásra benéztem közéjük mert, nálam,
meg kaphatják humort akinek nagyon hiányzik életébe ,mert meg válaszolom dolgokat,
ízelítőt mondani mondani emberek hányszor valamiből elege van de nem adja esélyt,
nem szép dolog nagyon jó pl mondják emberek teli hó csípő az embernek meg kel,
válaszolni keményen akkor fogd magad és rázd ki hó csípődet .mert tuti könnyebb lesz,
mondás szokott lenni de ezen dolgon de jó ízűt lehet nevetni ha ember nem élne,
poénékül régen rossz itthon szoktam tréfálkozni ,de itthon nehezebb kel olyan határ,
nem ismeri poént fel vesz dolgokat hét térfája most jön ugye mindenki játék egeret,
amit szokott macska játszani én elvetem be raktam papucsba vártam hogy milyen,
véleménye lesz illető szerencsére érte viccet volt 2látógató alapítványba valamit ,
akartak ,de mi ebbe nem tudtunk segíteni .tegnap haza látogatót nővérke de nem,
volt sok helyen .én is csak futásból itt volt de nem álltam le beszélni volt segíteni,
vallom és nem értem rá ilyennel foglalkozni ma is igen fáradt vagyok de ilyenkor úgy,
vagyok nincsen egyéb dolgokhoz de meg kel csinálni itthoni dolgokat ma is le menni,
foglalkozásra Fáradt voltam itthon vannak dolgaim. Mai foglalkozást pedagógus Judit,
Mancika néni tartották nekik ma új szövő kereten szerdán vettek ,fel, Lacival Mancika néni,
szövő keretet ma azon szövőkerten dolgoztak ,Horváth Zoli folytatta szövést kis szövő ,
kereten dolgokat .nagy szövőkerten amibe nagyon sokan dolgoztak hogy el készüljön,
még én is segítem benne szőttem bele az végre el készült és eladásra van. Ma ,
játszottunk is de ma is nagyon hangulat pedig nem tudtam bemenni .ma konyhába,
Mancika néni Zsanett el készítették lencse főzeléket ami nagyon finomra sikerült ,
el is fogyott . Délbe mentünk haza.
Hozzávalók
adagra:
Az alaphoz
250 g lencse (száraz)
szalonnabőr (füstölt)
1000 ml alaplé - csont
1 közepes fej hagyma - vörös
2 db babérlevél (friss, vagy szárított)
ételecet (10%-os)
4 reszelés citrom reszelt héja
1 teáskanál mustár
kristálycukor
só
A rántáshoz
1 gerezd fokhagyma
0.5 közepes fej hagyma - vörös
4 evőkanál étolaj
1 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)
2 csipet fűszerpaprika
50 ml víz
Elkészítés
1
A lencsét előző este alaposan átmossuk, beáztatjuk. Bő vízben hagyjuk állni egész nap. Sok vizet öntsünk rá, mert könnyen felszívja reggelre mindet!
A hozzávalóknál olvasható alaplevet feltesszük főni a kiázott, átmosott lencsével. Beleteszünk pár darab füstölt szalonnabőrt, az íze kedvéért, majd babérlevelet, az egész vöröshagymát, és sót adunk hozzá.
Lefedjük, és addig főzzük, míg puhára nem fő a lencsénk. Ha szükséges, közben adjunk hozzá még csontlevet. Mikor kész, kivesszük belőle az egész vöröshagymát.
Mikor kész a lencsénk, még a tűzön hagyjuk, és vele párhuzamosan gyorsan elkészítjük a rántást. Az olajat egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, megpirítjuk, hozzáadjuk a lisztet. Gyors kavargatással simára keverjük.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és a pirospaprikát. Ehhez azért vesszük le a tűzről a rántást, hogy a paprika és a fokhagyma ne égjen meg, ha megég, keserű lesz.
A hozzávalók közt írt hideg vizet adjuk hozzá, és simára keverjük. FONTOS! Csak hideg vizet adjunk a rántáshoz, hogy ne legyen csomós!
A rántást hozzákeverjük a forrásban lévő lencséhez. Egyet forralunk rajta, majd ízlés szerint adunk hozzá sót, cukrot, mustárt, frissen reszelt citromhéjat, és kevés ecetet.
A kész lencsefőzeléket füstölt csülökkel tálaljuk, ízlés szerint, tálalás előtt tejfölt keverhetünk hozzá ízlés szerint.
Szeretettel fordulok önökhöz idén is ha szeretne adó 1% adja beteg
Fiataloknak tovább tudjon működni alapítvány előre köszönjük gondol-ránk is
Az adományozó szelvényre ezt írja:
Mint a többi ember Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18711516-1-13 előre köszönik szépen
Megosztás a facebookon