egy kírádulás terevezés

egy kírádulás terevezés

Egyik ifjonc aki beteg volt hószú ideig az most annyira jobban van már hogy be

 

látogatott közénk egy kicsit és meg nézte hogy mi van velünk ő épen egy vásárolt

 

valamit otthonra biztos és az után nézet be közénk egy kicsit ,de egy kicsit volt

 

foglalkozáson és a keretében ép furulyázót nekünk . És mondta pedagógus Juditnak

 

mondta nekünk is ő most annyira jobban van hogy jövő héttől most már minden

 

foglalkozáson itt fog lenni .mi szeretettel várjuk közénk .hogy ép valamelyik napon

 

mondtuk jó lenne valahova elmennék kirándulni egy foglalkozás idő alt ,de akkor

 

tervezgettük dolgot ma már ki tűztük a hogy hova lenne jó elmenni hatvanba egy

 

hidat meg nézni múzeumot néznék meg jövő hét péntek foglalkozás keretében ez

 

sok Nak jó idő pont de biztos mondták jövő hét pénteki kirándulást engem kerestek

 

ez ügybe fel de én most se tudok elmenni segíteni vallom miatt . De én értesítem

 

elnök asszonyt ilyen célból örült neki ,de neki másik ötlete is állatkertes dolog

 

de nem pontosan dolgokat utána nézni . Fel vetetünk 2 új szövő keretet és folytattuk

 

szövést ,és szépen haladtak vele énekeltünk kicsit ,barátság karkötőt készítettünk .

 

folytattuk anyák készülődést én mindig el vagyok akadva ez ügybe írja nincsen

 

benne tinta nagyon pedig töltöttem bele de úgy néz-ki nem jól .majd hétvégére

 

be ütemezek egy olyan csalafinta dolgot hogy utána biztos megint nem ilyen

 

bajba lenni ha ezt meg oldom ügyesen .még mindig egyik beteg van otthon

 

van jobbulását neki reméljük jövő héten itt lesz köztünk nagyon várjuk . Konyhában

 

meg Mancika néninek segített h,Zoli Lacika hogy el készüljön a paradicsom leves

 

rizsen így nagyon sok ember szereti ételt nagyon egészséges ez paradicsom leves .

 

Nagyon finomra sikerült el is fogyott összes . mai foglalkozást pedagógus Judit ,Mancika

 

néni tartoták

 

Hozzávalók:

  • 1 közepes hagyma nagyobb szeletekre vágva

  • 2-3 evőkanál olaj

  • kb. 3-4 evőkanál liszt

  • egész bors

  • törött bors

  • 350 g sűrített paradicsom

  • kb. 2 liter víz

  • savanyúságtól függően 2-3 evőkanál cukor

  • eperlevél tészta

  • a tetejére reszelt sajt és áttört fokhagyma

Elkészítés:


1.) Egy fazékban megmelegítjük az olajat, beletesszük a megmosott és nagyobb szeletekre vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. 
2.) Megszórjuk a liszttel, és kislángon zsemleszínűre pirítjuk. 
3.) Lehúzzuk a tűzről, és ráöntjük a vízzel elkevert paradicsompürét.
4.) Csomómentesen elkeverjük, visszatesszük a tűzre, megszórjuk borssal, megsózzuk, megcukrozzuk. Megkóstoljuk, majd 5-6 perc alatt megfőzzük. 
5.) Újra megkóstoljuk, mert a főzés során megváltozik a paradicsomleves íze! Szükség szerint utólag megsózzuk, vagy megcukrozzuk. 
6.) Míg a leves fő, egy kisebb, 2 literes lábasban vizet forralunk, sót teszünk bele, majd 10-12 perc alatt kifőzünk egy jó adag eperlevél tésztát. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a forró levessel tálaljuk. 
(Szerintem úgy a legfinomabb, ha a végén zúzott fokhagymagerezddel és reszelt sajttal gazdagon megszórva tálaljuk a levest. )

sérült fiatalokkal foglalkoznak és meg kapják szeretet meg Boldoggá tenni akarjuk

életüket .adója 1%kát adományozza nekünk idei évbe is .

azért támogosa alapítványunkat.
Kérem, adója 1 %-ával támogassa alapítványunkat!
Az adományozó szelvényre ezt írja:
Mint a többi ember Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18711516-1-13 előre köszönik szépen

 

Kommentek
  1. Én