egy kírádulás terevezés
Egyik ifjonc aki beteg volt hószú ideig az most annyira jobban van már hogy be
látogatott közénk egy kicsit és meg nézte hogy mi van velünk ő épen egy vásárolt
valamit otthonra biztos és az után nézet be közénk egy kicsit ,de egy kicsit volt
foglalkozáson és a keretében ép furulyázót nekünk . És mondta pedagógus Juditnak
mondta nekünk is ő most annyira jobban van hogy jövő héttől most már minden
foglalkozáson itt fog lenni .mi szeretettel várjuk közénk .hogy ép valamelyik napon
mondtuk jó lenne valahova elmennék kirándulni egy foglalkozás idő alt ,de akkor
tervezgettük dolgot ma már ki tűztük a hogy hova lenne jó elmenni hatvanba egy
hidat meg nézni múzeumot néznék meg jövő hét péntek foglalkozás keretében ez
sok Nak jó idő pont de biztos mondták jövő hét pénteki kirándulást engem kerestek
ez ügybe fel de én most se tudok elmenni segíteni vallom miatt . De én értesítem
elnök asszonyt ilyen célból örült neki ,de neki másik ötlete is állatkertes dolog
de nem pontosan dolgokat utána nézni . Fel vetetünk 2 új szövő keretet és folytattuk
szövést ,és szépen haladtak vele énekeltünk kicsit ,barátság karkötőt készítettünk .
folytattuk anyák készülődést én mindig el vagyok akadva ez ügybe írja nincsen
benne tinta nagyon pedig töltöttem bele de úgy néz-ki nem jól .majd hétvégére
be ütemezek egy olyan csalafinta dolgot hogy utána biztos megint nem ilyen
bajba lenni ha ezt meg oldom ügyesen .még mindig egyik beteg van otthon
van jobbulását neki reméljük jövő héten itt lesz köztünk nagyon várjuk . Konyhában
meg Mancika néninek segített h,Zoli Lacika hogy el készüljön a paradicsom leves
rizsen így nagyon sok ember szereti ételt nagyon egészséges ez paradicsom leves .
Nagyon finomra sikerült el is fogyott összes . mai foglalkozást pedagógus Judit ,Mancika
néni tartoták
1 közepes hagyma nagyobb szeletekre vágva
2-3 evőkanál olaj
kb. 3-4 evőkanál liszt
egész bors
törött bors
350 g sűrített paradicsom
kb. 2 liter víz
savanyúságtól függően 2-3 evőkanál cukor
só
eperlevél tészta
a tetejére reszelt sajt és áttört fokhagyma
1.) Egy fazékban megmelegítjük az olajat, beletesszük a megmosott és nagyobb szeletekre vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk.
2.) Megszórjuk a liszttel, és kislángon zsemleszínűre pirítjuk.
3.) Lehúzzuk a tűzről, és ráöntjük a vízzel elkevert paradicsompürét.
4.) Csomómentesen elkeverjük, visszatesszük a tűzre, megszórjuk borssal, megsózzuk, megcukrozzuk. Megkóstoljuk, majd 5-6 perc alatt megfőzzük.
5.) Újra megkóstoljuk, mert a főzés során megváltozik a paradicsomleves íze! Szükség szerint utólag megsózzuk, vagy megcukrozzuk.
6.) Míg a leves fő, egy kisebb, 2 literes lábasban vizet forralunk, sót teszünk bele, majd 10-12 perc alatt kifőzünk egy jó adag eperlevél tésztát. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a forró levessel tálaljuk.
(Szerintem úgy a legfinomabb, ha a végén zúzott fokhagymagerezddel és reszelt sajttal gazdagon megszórva tálaljuk a levest. )
sérült fiatalokkal foglalkoznak és meg kapják szeretet meg Boldoggá tenni akarjuk
életüket .adója 1%kát adományozza nekünk idei évbe is .
azért támogosa alapítványunkat.
Kérem, adója 1 %-ával támogassa alapítványunkat!
Az adományozó szelvényre ezt írja:
Mint a többi ember Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18711516-1-13 előre köszönik szépen
Megosztás a facebookon